Kreator Bud

Ігор Гуда: «Я гордий з того, що колектив Креатор-Буду долучився до будівництва пам’ятника Небесній Сотні»

Ігор Гуда: «Я гордий з того, що колектив Креатор-Буду долучився до будівництва пам’ятника Небесній Сотні»

Пам’ятник героям Небесної сотні урочисто відкрили у Тернополі на свято Покрови.

Представники влади, духовенства, військові та сотні тернополян вшанували пам’ять тих, хто поклав своє життя під час буремних подій на Євромайдані та війни на Сході України. До спорудження площі Героїв Євромайдану та пам’ятника Небесній сотні долучилась будівельна компанія «Кретор-Буд».

 - У 2012-му році ми споруджували пам’ятник Незалежності на Театральному майдані Тернополя,-  розповідає директор будівельної компанії «Креатор-Буд» Ігор Гуда.  А сьогодні ми відкриваємо пам’ятник Героям, які поклали життя за цю Незалежність. Я гордий за те, що наше підприємство долучилося до будівництва пам’ятника Героям Небесної Сотні, Героям Євромайдану, українським воякам. Площа Героїв Євромайдну – це не просто гарне масце, це - символ вдячності нашим героям. Ми повинні пам’ятати своїх героїв, маємо шанувати нашу історію. Слава кожному захиснику і слава Україні.

Для колективу «Кратор-Буду», - запевняє директор Ігор Гуда, – освячення пам’ятника – це особлива подія. Символічним є те, що працівники "Креатор-Буду", які зводили фортифікаційні споруди для наших вояків на Сході України виконували роботи з благоустрою площі героїв Євромайдану та спорудження пам’ятника Героям Небесної Сотні.

- Дуже приємно, що це - робота, пов’язана з такими подіями, які піднімають патріотичний дух наших українців, - відзначає виконроб компанії «Креатор-Буд» Василь Загорський, - багато людей спонукають задуматись над тими подіями і дуже приємно, що наше місто ввійшло в число перших, хто відкрив такий пам’ятник.

Пам’ятник Героям Небесної Сотні – найвищий у Тернополі, він сягає дванадцяти з половиною метрів. Лише бронзова скульптура важить понад тонну. Автори пам’ятника – заслужений архітектор України Іван Жовнич та заслужений художник України, скульптор Роман Вільгушинський взяли за концепцію сюжету полум’я, що виривається з бруківки, підносячи до неба – убієнне тіло невинного юнака. А над ним – Ангел з крилами, що символізує Державу, Волю та Славу. Пам’ятник Небесній Сотні обійшовся майже у 2 з половиною мільйони гривень. За власні кошти відомого мецената та громадського діяча Ігоря Гуди  зроблено будівельні роботи та благоустрій на оновленій площі.

У своєму виступі міський голова Тернополя подякував усім, хто долучився до створення пам’ятника на площі Героїв Євромайдану, зокрема, зазначив:

- Я хочу сказати слова вдячності підприємству «Креатор–Буд» і особисто Ігорю Гуді за його великий вклад в будівництво пам’ятника і в створення цієї оновленої площі. Впевнений, що ця площа стане однією з улюблених площ для громадян міста Тернополя, тут відбудеться багато святкових і урочистих подій. Я впевнений, що ця площа ввійде в сторінки історії нашого міста і нашої країни.

Cимволічно, що пам’ятник на оновленій площі відкрили на свято Покрови, адже усі герої, патріоти та українці шукали заступництва у Матері Божої. Діва Марія вважалась заступницею козаків, саме 14 жовтня відзначається день українського козацтва. Також на Покрову у 1942 році проголошено про створення Української Повстанської Армії.